Ga naar de inhoud

De kunst van verbinding

6 maart 2019
3 jongeren en 1 oudere vrouw aan een statafel

We willen graag dat de gemeente ’s-Hertogenbosch een gemeente is waar je je leven lang fijn kunt wonen. Inwoners moeten hier prettig ouder kunnen worden. Passende woningen, bereikbare voorzieningen, goede zorg en ondersteuning zijn hierbij belangrijk. Maar ook voldoende mogelijkheden om mee te blijven doen in de samenleving.

Soms lukt het senioren niet om een sociaal netwerk te vormen en te onderhouden. Dan ligt eenzaamheid op de loer. We zorgen er graag voor dat zoveel mogelijk senioren anderen blijven ontmoeten en actief blijven in het verenigings- en sportleven.

Meedoen aan kunst en cultuur

De gemeente doet nu mee aan het project ‘Age Friendly Cultural Cities’ (leeftijdsvriendelijke culturele stad). Dit is een project van het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie. Doel is dat senioren aan kunst- en cultuuractiviteiten meedoen, zoals dans, zang, toneel of samen muziek maken. Uw ideeën hiervoor zijn welkom en nodig.

Wat kunt u doen?

Hebt u een goed idee voor een activiteit op het gebied van kunst en/of cultuur?  En denkt u hiermee senioren te kunnen bereiken? Doe dan mee aan de wedstrijd ‘De kunst van verbinding’. Een jury bepaalt wie de kans krijgen, met financiële en organisatorische ondersteuning, om hun idee uit te voeren. U kunt uw idee inbrengen tot en met 30 maart 2019. Alle informatie en spelregels staan op www.dekunstvanverbinding.nl

Wethouder Huib van Olden hoopt op veel reacties. “Ouder worden betekent voor veel inwoners helaas ook vaak eenzaamheid. Aandacht met een grote A is het belangrijkste dat we voor hen kunnen doen. Laten we dus met open ogen en oren omkijken naar elkaar. En hen uitdagen mee te blijven doen. Kunst en cultuur zijn hiervoor een mooie mogelijkheid. Ik daag u uit om mee te doen met ‘De kunst van verbinding’ en met verrassende ideeën te komen.”

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/02/article/de-kunst-van-verbinding/