Ga naar de inhoud

Meer geld voor armoede en schulden

21 februari 2019
Foto van een man op een skelter met de tekst krap.nl ervoor

Nog teveel mensen kunnen niet goed rondkomen of hebben schulden. Dat zijn niet alleen volwassen inwoners. Ook hun kinderen hebben te maken met de gevolgen van armoede in een gezin. In ’s-Hertogenbosch zijn dat 3300 kinderen. We hebben nu geld van het Rijk gekregen om nog meer aan het aanpakken van armoede te doen. Voor 2019 hebben we €438.817 en voor 2020 €198.125 extra.

De afgelopen jaren hebben we vooral ingezet op de bestrijding van armoede bij kinderen. Dat  blijven we doen. Het extra geld gebruiken we ook voor Eerste Hulp Bij Geldzaken en saneringskredieten.

Jongeren

Steeds meer jongeren hebben geldzorgen. Daarom besteden we hier extra aandacht aan. We willen vooral de beweging naar voren maken. Dat doen we met hulp van het jongerenwerk PowerUp073. Zij kunnen jongeren met (dreigende) schulden in beeld krijgen. De Krap.nl app die we begin 2018 ontwikkelden, gaan we meer onder de aandacht van jongeren brengen. Met de app kunnen jongeren zicht houden op hun inkomsten en uitgaven. Tot slot investeren we extra in ambassadeurs Meedoen op basisscholen en op het MBO onderwijs.

Eerste Hulp Bij Geldzaken

We willen inwoners ondersteunen om hun geldzaken goed op orde te hebben. Inwoners kunnen met vragen of financiële problemen terecht bij Eerste Hulp bij Geldzaken. Een afspraak is niet nodig en ook het papierwerk kan zo nodig wachten. Je hebt direct persoonlijk contact met een deskundige. Deze eerste hulp is er voor iedereen, ook ondernemers, jongeren, zzp-ers. Eerste Hulp Bij Geldzaken is te vinden bij Weener XL (Van Herpensweide 1).

Schuldsanering

We zetten meer in op het geven van saneringskredieten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat schuldsanering vaak beter werkt dan schuldbemiddeling. Bij een schuldsanering is de schuldenaar in één keer van al zijn schuldeisers af en heeft hij nog maar één schuldeiser, de kredietbank. Dat neemt direct veel stress bij iemand weg. En als de schuldenaar (meer) gaat werken, merkt hij dat direct in zijn portemonnee. Voor de schuldeiser is sanering prettig, omdat hij direct de boeken kan sluiten.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/02/article/meer-geld-voor-armoede-en-schulden/