Ga naar de inhoud

Verbinding bij Babel in de Hinthamerstraat

28 februari 2019
Logo Babel

Cultuur en culturele organisaties vinden we in ‘s-Hertogenbosch belangrijk. Babel is een van de belangrijkste van onze stad. De organisatie is volop in ontwikkeling. Er zijn verschillende stappen gezet om een programma te bieden voor verschillende groepen inwoners. 

Babel is ontstaan uit een fusie van Bibliotheek, Muzerije en Bureau Babel. Die organisaties zijn gehuisvest in verschillende panden. Dat is nu nog niet een geheel, en daar willen we wel naartoe. Want op die manier komt er een eenheid in de huisvesting, het aanbod en gebruik door inwoners. Daar is een fysieke verbinding voor nodig. Om die te maken, stellen we een verbinding voor op de korte en lange termijn. 

Eerst willen we een verbinding maken tussen de panden Hinthamerstraat 72 en 74. Hierdoor kunnen bezoekers binnendoor van het ene naar het andere pand (eerder Muzerije en Bibliotheek). En niet meer buitenlangs. Voor deze aanpassing vragen we aan de gemeenteraad € 130.000.

Voor een duurzame verbinding willen we eerst met Babel goed onderzoeken doen. Babel is in januari 2019 begonnen. Het bedrijfsplan van de nieuwe organisatie werkt zij nu uit. Dit plan is de basis voor een programma van eisen voor de verbouwing van de panden aan de Hinthamerstraat. De periode 2019 tot half 2020 is nodig voor de projectvoorbereiding. Hiervoor vragen we aan de gemeenteraad een €400.000.

Na de projectvoorbereiding volgt dan half 2020 een voorstel voor de ontwerpfase van Babel. In dat voorstel aan de gemeenteraad zijn twee scenario’s van ontwikkeling met kosten die er bij horen, uitgewerkt.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/02/article/verbinding-bij-babel-in-de-hinthamerstraat/