Ga naar de inhoud

Ambtenaren fietsen naar Wales voor bevrijdingsvuur

26 maart 2019
Groep Bossche ambtenaren fietsend over de weg

Ambtenaren van de gemeente 's-Hertogenbosch beginnen volgende week aan een bijzondere fietstocht "van draak tot dragon". Op dinsdag 2 april om 8.45 uur vertrekt de groep naar Wales om het bevrijdingsvuur op te halen. Een tocht van bijna 650 kilometer. 

Hiermee start de periode van 75 jaar vrijheid in 's-Hertogenbosch. Eind oktober is er het officiële vieren en herdenken van 75 bevrijding.

Bevrijdingsvuur

De wielrenners worden dinsdag vanuit het stadskantoor uitgezwaaid door Burgemeester Mikkers. Namens het comité 4 mei is ook dominee Ruud Stimers hierbij aanwezig. Plebaan Vincent Blom zal de fietsploeg de zegen geven.

Op zondag 7 april keert de fietsploeg terug met het bevrijdingsvuur. Op maandagavond 8 april om 19.00 uur wordt dit bevrijdingsvuur vanuit het stadhuis wandelend naar de Sint-Janskathedraal gebracht. Publiek is daarbij van harte welkom.

In de St-Janskathedraal wordt het vuur door het stadsbestuur en alle kernen overhandigd aan het parochiebestuur. Vanaf dat moment brandt het bevrijdingsvuur permanent in de St. Janskathedraal tot en met de week van onze herdenking in oktober 2019.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/ambtenaren-fietsen-naar-wales-voor-bevrijdingsvuur/