Ga naar de inhoud

Controle overheid horeca in West

26 maart 2019
afbeelding van speelautomaat

We controleerde 23 maart zeven horecabedrijven in de wijk West. De controle is gericht op het naleven van regels in de horeca. De controle heeft ook tot doel om de veiligheid en de leefbaarheid te verbeteren.

Burgemeester Mikkers: “We merken dat er klachten zijn en overlast ervaren wordt in de omgeving van de horeca die we controleren. Mensen voelen zich onveilig in hun eigen wijk. Dat willen we verbeteren”.

Bij vier zaken is geconstateerd dat niet aan de regels gehouden werd. Zo hield één zaak zich niet aan het rookverbod. Ook was er meer tabak dan wettelijk toegestaan. Bij een bedrijf waren er kansspeelautomaten zonder dat daar een vergunning voor was. Ook was sprake van het niet naleven van bouwregels. Bij twee zaken was de nooduitgang afgesloten en bij één is mogelijk illegaal verbouwd.

Eén overheid

Aan de controle deden politie, belastingdienst en douane mee. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit was betrokken. Zij kijken naar het naleven van regels voor voedselveiligheid en verbruiksbelasting. De gemeente controleerde onder andere op de bouwregelgeving en de Drank- en horecawet.

In Oost Brabant werken gemeenten, politie,  belastingdienst en Openbaar Ministerie samen om de veiligheid en leefbaarheid te bewaken. We willen dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Eventuele ondermijnende activiteiten in deze horeca pakken we als één overheid aan.

Je bent een held als je meldt

Als inwoner kan je helpen aan een veilige en prettige omgeving. Meld verdachte situaties bij Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/controle-overheid-horeca-in-west/