Ga naar de inhoud

Eetbare bomen en struiken planten op Boomfeestdag

13 maart 2019
Wethouder van der Geld plant samen met kinderen eetbare bomen en struiken

Vandaag, 13 maart 2019, is het Nationale Boomfeestdag. 50 kinderen van Educatief Centrum ’t Sparrenbos hebben vandaag samen met wethouder Mike van der Geld eetbare jonge boompjes én struikjes geplant. Over een tijdje kunnen zij hier zelf ‘de vruchten van plukken’.

Wethouder Van der Geld: “Bomen planten tijdens Nationale Boomfeestdag is niet alleen een leuke activiteit. Kinderen leren ook meer over het nut en belang van voldoende bomen in onze gemeente”.  De gemeente ’s-Hertogenbosch zet zich in voor een duurzame gemeente, daar hoort ook genoeg groen bij. Groen en natuur zorgen voor een gezonde en leefbare stad voor mens, plant en dier.

Plantlocatie

Samen met Wijkraad Sparrenburg zijn we op zoek gegaan naar een geschikte plantlocatie. Dit jaar vieren we de Nationale Boomfeestdag op de Paardenweitjes (Oude Baan-Oost t.h.v. de Meierijhoeven) in Rosmalen.

One Tree Per Child

Dit jaar is het thema van de Nationale Boomfeestdag ‘ieder kind een boom’. Dit thema verwijst naar de intentieverklaring One Tree Per Child. We proberen ieder kind uit de gemeente ’s-Hertogenbosch tijdens de basisschool de mogelijkheid geven om deel te nemen aan een plantactiviteit. De gemeente ’s-Hertogenbosch nodigt, als het kan, altijd een school in de omgeving uit om te helpen bij een plantactiviteit. Dat doen we heel het jaar door, maar ook tijdens de Nationale Boomfeestdag.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/eetbare-bomen-en-struiken-planten-op-boomfeestdag/