Ga naar de inhoud

#Evenzitten in openbaar gebied

13 mei 2019
Foto van een blauwe en gele stoel

Bij een gastvrije (binnen)stad horen ook voldoende plekken om te zitten. Om even uit te rusten en een praatje te maken. Hiermee bedoelen we banken, stoelen en andere zitelementen in de openbare ruimte. Daarom starten we deze zomer een pilot met losse stoelen in de openbare ruimte. Zoals we ook in het buitenland zien, zoals bijvoorbeeld in Parijs, Londen of Zürich. Wethouder Mike van der Geld: “’s-Hertogenbosch wil ontmoetingen stimuleren, en zo haar gastvrije karakter versterken. Losse stoelen in de openbare ruimte kunnen hier aan bijdragen”.

Stoelen ‘on tour’

De kleurrijke metalen stoelen gaan ‘on tour’. Vanaf begin mei tot begin oktober zijn ze telkens voor 2 maanden op verschillende plekken te vinden. De eerste locaties zijn bekend. De stoelen zijn vanaf nu te vinden in stadspark Mariënburg. Later deze week zijn ze ook in de Casinotuin te vinden.

In de pilot vragen we aan culturele organisaties, verenigingen en bewoners om met leuke ideeën te komen rondom de stoelen. Denk bijvoorbeeld aan een mini-bibliotheek of voorleesmiddagen op locatie, kleinschalige optredens of exposities, picknick of een spontane stoelendans.

Feedback gevraagd

Als de locaties bekend zijn geven we omwonenden vooraf informatie over deze pilot. Ook vragen we hen om feedback. We vragen daarnaast ook bezoekers om hun reactie te geven op de pilot en ervaringen te delen. Zo bekijken we of en zo ja wat het effect is van de stoelen. Of er bijvoorbeeld praktische problemen zijn die om een oplossing vragen. Om het risico op diefstal of schade kleiner te maken, koppelen we 2 à 3 stoelen aan elkaar.  

Evaluatie

Aan het eind van het pilotproject evalueren we het project.  We beantwoorden dan de vraag of de stoelen een blijvende toevoeging kunnen zijn aan de openbare ruimte van ’s-Hertogenbosch.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/evenzitten-in-openbaar-gebied/