Ga naar de inhoud

Hennepkwekerijen en drugslabs: help ze uw wijk uit!

25 maart 2019
Hennepkwekerijen en drugspanden: herken ze en help ze uw buurt uit

Een drugspand in uw wijk, dat wil toch niemand? Politie en gemeente werken hard om dit soort criminaliteit aan te pakken. Ook de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie zijn hierbij betrokken. Maar we hebben uw hulp hier ook bij nodig!

Een drugspand kan ook bij u in de buurt voorkomen. Daarom valt binnenkort een flyer bij u op de deurmat. Daarin staat informatie over de risico’s, hoe u een lab of kwekerij herkent en wat u kunt doen om ons te helpen.

Gevaren drugspand

Een hennepkwekerij kan op veel plekken voorkomen. Denk aan huurhuizen en koopwoningen of in openbare gebouwen en loodsen. Het kan ook gewoon in het open veld of onder de grond. Ondanks dat u er in het dagelijks leven niet direct last van hebt,  brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar en giftige stoffen. Dan hebben we het nog niet over het publiek dat zo’n pand aantrekt. Achter dit soort drugspanden zit een wereld van criminaliteit.

Veilige leefomgeving

Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Ook u kunt daar aan bijdragen. Want samen zien we meer. In een veilige buurt hoort een drugspand niet thuis.Het is belangrijk dat we met z’n allen ervoor zorgen om onze omgeving veilig te houden. En dat proberen we dan ook! Wist u bijvoorbeeld dat er vorig jaar in Oost Brabant  ongeveer 10 drugslabs zijn opgerold? In 2017 waren dat er zelfs rond de 15!

Hoe herkent u een drugspand?

Criminelen worden steeds creatiever om de aanwezigheid van drugspanden te versluieren. In de hoop dat ze niet opvallen in de wijk. Toch zijn er wel signalen die duiden op de mogelijke aanwezigheid van een drugspand. Hieronder leest u een top vijf van signalen die het meest in het oog springen: 

  • Zoete, anijsachtige of chemische geur;
  • Condens op de ramen;
  • Constant zoemend of brommend geluid;
  • Blauwe vaten of jerrycans om het pand;
  • Regelmatig bestelwagens of kleine vrachtwagens bij het pand

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunt u veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.

 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/hennepkwekerijen-en-drugslabs-help-ze-uw-wijk-uit/