Ga naar de inhoud

Nieuwe stap voor nieuwbouw Weener XL

27 maart 2019
Tekening nieuwbouw pand weenerxl van bovenaf gezien

Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch maakt een belangrijke stap richting beginnen met nieuwbouw. Het college heeft voorgesteld in te stemmen met het krediet voor de nieuwbouw. Het gaat om een bedrag van 42,3 miljoen euro. De gemeenteraad beslist hierover op 7 mei 2019.

Verhuizen

Weener XL verhuist naar het oude Michelin terrein aan de Oude Vlijmenseweg/ Oude Engelenseweg. Het college wil hier een nieuw pand bouwen. Dit is nodig omdat het huidige gebouw van Weener XL sterk is verouderd. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de eisen van werkomgeving, duurzaamheid en klantvriendelijkheid. Jaarlijks ontvangt Weener XL 17.000 inwoners, om te werken, een uitkering aan te vragen of begeleiding naar een baan.

Focus op duurzaamheid

De focus van het nieuwe pand komt, naast een gastvrije omgeving, op duurzaamheid te liggen.  Wethouder Huib van Olden: “ Weener XL krijgt een energieneutraal gebouw. Er wordt in de voorbereiding goed gekeken hoe we onze duurzaamheidsdoelen vertalen naar het gebouw. In 2021 moet dit pand er staan. Wij streven ernaar om onze burgers in een prettig nieuw gebouw welkom te heten waarbij wij onze dienstverlening nog beter uitvoeren met goede faciliteiten. “

Klanten ontvangen we in een ontvangstruimte. De klant staat centraal. Hier voeren we de gesprekken en helpen klanten verder op weg. Daaromheen worden de kantoorfaciliteiten ingericht. Ook op de nieuwe locatie bestaat een deel van het gebouw voor productiewerkzaamheden.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/nieuwe-stap-voor-nieuwbouw-weener-xl/