Ga naar de inhoud

Programma 75 jaar vrijheid ’s-Hertogenbosch

18 maart 2019
Logo 75 jaar "liberation oct 1944-2019 's-Hertogenbosch'

’s-Hertogenbosch maakt zich op voor 75 jaar vrijheid. Dat herdenken en vieren wij. Het programma is in hoofdlijnen klaar. Het is opgesteld door alle kernen, Geffen en de stad ’s-Hertogenbosch.

Het programma sluit zo goed mogelijk aan bij de Bevrijdingsdagen in 1944 door de 53rd Welsh Divisie. De aftrap is in Vinkel (zondag 20 oktober), daarna in Geffen (maandag 21 oktober), Nuland (dinsdag 22 oktober), Rosmalen (woensdag 23 oktober) en ’s-Hertogenbosch, gecombineerd met Empel en Engelen/Bokhoven (donderdag 24 tot en met zondag 27 oktober).

Wales

We richten ons programma speciaal op onze gasten uit Wales. De nog enkele bevrijders van ’s-Hertogenbosch zijn al uitgenodigd om de herdenkingsdagen te bezoeken. De band tussen ’s-Hertogenbosch en Wales komt voort uit de bevrijding van de stad en zijn omgeving, waar de 53rd Welsh Divisie als eenheid eind oktober 1944 de opdracht kreeg dit gebied te ontzetten van de vijandelijke troepen.

Doe mee

Er ligt nog geen definitief programma. We willen de inwoners meenemen op weg naar 75 jaar vrijheid. Heb je ideeën of voorstellen? Of wil je aansluiten bij een onderdeel op het programma? Organisaties, verenigingen en inwoners worden daarvoor van harte uitgenodigd. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling kabinetszaken via dit mailformulier.

Eigen beeldmerk

Voor 75 jaar vrijheid ontwikkelde de Bossche ontwerper Antwan Hoedemakers een speciaal beeldmerk. Hij heeft zich laten inspireren door de Welsh Divisie, die alle kernen van onze gemeente ’s-Hertogenbosch en Geffen verbindt. Burgemeester Jack Mikkers onthulde het beeldmerk op vrijdag 15 maart.

Het voorlopige programma kunt u hier inzien (pdf).

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/programma-75-jaar-vrijheid-s-hertogenbosch/