Ga naar de inhoud

Zelfstandig stemmen voor blinden en slechtzienden

1 maart 2019
Paar handen vult een stembiljet in

Op woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. In ‘s-Hertogenbosch kunnen blinden en slechtzienden zelfstandig stemmen. Dit kan op het stembureau bij het centraal station.

Tot voor kort konden mensen die zeer slechtziend of blind zijn alleen stemmen door iemand mee het stemhokje in te nemen of door een volmacht af te geven. Nu kunnen zij zelfstandig stemmen op het stembureau bij het centraal station in 's-Hertogenbosch.

Hoe werkt het?

Het stembiljet wordt in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via een zogeheten soundbox met koptelefoon is te horen welke partijen en welke kandidaten op de lijst staan. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat wordt gevonden door, onder de gewenste partij, de gaatjes te tellen. Met het potlood maakt men dan het gewenste vakje rood. 

Ook mensen met een visuele beperking die niet in ‘s-Hertogenbosch wonen, kunnen met deze methode hier hun stem uitbrengen. Meer informatie hierover is te vinden op www.oogvereniging.nl/stemmen.  

Meer informatie over de verkiezingen: www.s-hertogenbosch.nl/verkiezingen

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/03/article/zelfstandig-stemmen-voor-blinden-en-slechtzienden/