Ga naar de inhoud

Aanpak malafide bedrijven

3 april 2019
Foto van beschadigd glad in een deur

De raad heeft besloten dat de burgemeester voor bepaalde bedrijfstakken, gebouwen of gebieden een vergunning kan verplichten. Het doel is om malafide bedrijven buiten de deur te houden.

De laatste jaren bleek steeds meer dat sommige bedrijfstakken extra gevoelig zijn voor ondermijnende criminaliteit. Maar ook straten, bedrijventerreinen en gebouwen. We willen die criminaliteit aanpakken. Ook om te zorgen voor eerlijke kansen voor goede ondernemers, die er last van hebben dat hun bedrijfstak (of het gebied waar ze gevestigd zijn) besmet is door het virus van de georganiseerde criminaliteit.

De gemeente zet zich in tegen ondermijnende criminaliteit. Dat is de verwevenheid tussen de onderwereld en de bovenwereld. Georganiseerde criminelen gebruiken de bovenwereld als middel om hun activiteiten uit te voeren. Ondermijnende criminaliteit is niet altijd zichtbaar, maar daardoor des te gevaarlijker voor de integriteit van onze samenleving. Het tast de leefbaarheid aan en zorgt voor onveiligheid voor inwoners en ondernemers.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/04/article/aanpak-malafide-bedrijven/