Ga naar de inhoud

Fontein Hofvijver, Paleiskwartier

29 april 2019
Hofvijver Paleiskwartier

Op woensdag 10 april is de speelplaats op het Residentieplein feestelijk geopend. Sindsdien staat ook de fontein in de Hofvijver aan. De bedoeling is dat de fontein aan blijft, maar er zijn uitzonderingen. Meer hierover leest u in dit bericht.

Wanneer zetten we de fontein even uit?

De vijver wordt grotendeels gevuld met regenwater dat we opvangen in de openbare ruimte van Paleiskwartier. Hoewel we het zo veel mogelijk willen voorkomen, vullen we de vijver bij een te laag waterpeil aan met kraanwater. Dit vinden we niet duurzaam. Om ervoor te zorgen dat dit niet te vaak gebeurt, zetten we de fontein in de volgende situaties even uit:

  • Bij langdurig hoge temperaturen. Door de hoge fontein vernevelt en verdampt het water waardoor we het kwijt raken. Bij te hoge buitentemperaturen (langere tijd boven de 25 graden Celsius) gaat dit proces sneller. Op dat moment zetten we de fontein even uit, totdat de hitte wegebt.
  • Bij een te harde wind. Wanneer het te hard waait, dan waait er teveel water uit de vijver. Daarom gaat de fontein bij te harde wind tijdelijk uit.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact op met de heer J. Van Vliet, Beheerder van de afdeling Beheer & Programmering. Zijn telefoonnummer is (073) 615 91 37. Of stuur een e-mail via dit formulier met als onderwerp ‘Fontein Hofvijver’.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/04/article/fontein-hofvijver-paleiskwartier/