Ga naar de inhoud

Meedenkbijeenkomsten Energielandschap

19 april 2019
Een groep mensen tijdens een informatiebijeenkomst

Hoe ziet het energielandschap in de toekomst eruit? Denk met ons mee!

Op 22 mei en 25 mei organiseert gemeente ’s-Hertogenbosch meedenkbijeenkomsten. Deze vormen de tweede fase van het proces om te komen tot een visie energielandschap. U bent van harte welkom.

Van, voor en door ‘s-Hertogenbosch

Samen met u werken we aan een visie Energielandschap van, voor en door ‘s-Hertogenbosch. Iedereen is welkom om mee te doen. We willen samen met u het proces doorlopen van informeren, meedenken en schetsen.

In februari is de eerste fase is gestart met vijf identieke informatiebijeenkomsten. Nu nodigen we u uit om het gesprek over zonne- en windenergie een slag dieper aan te gaan, door met ons mee te denken over duurzame energie in verschillende landschapstypen. Wat is er nodig om het in te passen in het landschap? En hoe ziet het energielandschap van de toekomst eruit?

Meedenkbijeenkomsten 22 mei en 25 mei

Bij de meedenkbijeenkomsten is er weer van alles te doen. U kunt deelnemen aan een serious game, waarin u vanuit verschillende posities windmolens en zonnepanelen in het landschap kunt ervaren. We horen graag wat u ervaart. En we gaan in op veelgestelde vragen, bijvoorbeeld over alternatieve energieopwekkingsmethoden, gezondheidsrisico’s en meer.

Let op, voor één spel moet u zich vooraf aanmelden. U speelt dit spel met enkele medebezoekers en het duurt ongeveer 30 minuten. In dit spel wordt aan de hand van de kaart van ’s-Hertogenbosch gevraagd om de kwaliteiten van verschillende gebieden te noemen. U kunt hier aangeven wat u aan dit landschapstype ter verbetering zou toevoegen, en waar u opwekking van duurzame energie passend zou vinden. Er is een beperkt aantal plekken per ronde beschikbaar, dus meld u snel aan.

Al werkende krijgen we duidelijkheid over waar we het met elkaar over eens zijn. En ook waar discussiepunten blijven bestaan. Vanuit de verzamelde informatie, de verschillende meningen en gesprekken, bouwen we de visie energielandschap op.

Aanmelden?

Wilt u meedoen? Dat kan! Kom dan op 22 mei of 25 mei naar de meedenkbijeenkomst. Het programma op beide bijeenkomsten is gelijk aan elkaar. U kunt op deze bijeenkomsten binnenlopen wanneer het u uitkomt. Er is geen gezamenlijke opening of afsluiting.

  • Woensdag 22 mei – SCC de Helftheuvel, Helftheuvelpassage, ‘s-Hertogenbosch 115 - 18.30 uur – 22.00 uur
  • Zaterdag 25 mei – De Kentering, Dorpsstraat 54, Rosmalen - 12.30 uur- 16.00uur

Meldt u hier aan.

Het verslag van de eerste bijeenkomst is terug te lezen op deze pagina.

Vervolgtraject visie energielandschap

Na de meedenkfase vindt de schetsfase plaats. Hiervoor zullen in juni twee bijeenkomsten plaatsvinden. De beoogde data hiervoor zijn 19 en 22 juni. Zet één van deze data alvast in uw agenda.

Relatie met Verkenning Duurzame polder

Tijdens de schetsfase zal op hoofdlijnen de eerste relatie worden gelegd met de

verkenning Duurzame polder tussen Rosmalen, Nuland, Lith en Geffen. Deze verkenning wordt door de gemeente uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant. Deze verkenning doorloopt een afzonderlijk en deels parallel traject. Ook in dit traject wordt nadrukkelijk de participatie gezocht met omwonenden, organisaties en andere stakeholders.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/04/article/meedenkbijeenkomsten-energielandschap/