Ga naar de inhoud

Nu ook echte tuintjes bij de container

30 april 2019
Tuintjes met bloemen rondom afvalcontainer

In december 2018 plaatsten we al enkele plastic tuintjes rondom de ondergrondse containers bij de Helftheuvelpassage en de Lorentzstraat. Sinds gister, 24 april 2019, hebben we nu ook echte tuintjes. Deze vind je bij de ondergrondse containers aan de Marconistraat in de wijk Boschveld en bij de glasbak in Vinkel.

Samen houden we de wijk schoon!

De tuintjes moeten helpen tegen de vuilniszakken en ander afval dat regelmatig bij de ondergrondse containers wordt neergezet. Ze zijn onderdeel van het project “Samen houden wij de wijk schoon!” waarbij we de strijd aangaan met illegale stort. Het doel is een schonere wijk zonder zwerfafval op straat en zonder (grof) vuil naast de container.

Echte tuintjes

De echte tuintjes bestaan uit grote plantenbakken die om de container geklemd worden. Zo vallen ze er niet af bij het legen en zijn ze niet zo op te pakken. De bakken zitten vol vaste planten. De containers vallen zo minder op en de wijk ziet er direct vrolijker en groener uit.

Meer plannen

De plastic en echte tuintjes zijn twee interventies tegen de strijd tegen illegale stort. Dit jaar komen er nog meer acties. Zo plaatsten we binnenkort meer tuintjes in onze gemeente. Brengen we nieuwe stickers aan op de ondergrondse containers, we maken ze vaker schoon en hebben een weekend-storingsdienst.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/04/article/nu-ook-echte-tuintjes-bij-de-container/