Ga naar de inhoud

13,3 miljoen voor goede onderwijshuisvesting

9 mei 2019
Sancta Maria Mavo

Alle kinderen in onze gemeente krijgen de kans om hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daar hoort onderwijs bij. Goed onderwijs dat de ontwikkeling van talenten mogelijk maakt en aansluit bij de arbeidsmarkt van de toekomst.

Goede onderwijshuisvesting levert daar ook een bijdrage aan. Daarom zijn we bezig met nieuwe, gezonde en duurzame huisvesting voor de toekomst. Ieder jaar maken we een plan voor de financiering van het volgende jaar. Dat zijn we ook volgens de wet verplicht.

Het plan voor 2019 hebben we nu vastgesteld. In totaal investeren we ruim 13,3 miljoen euro in nieuwbouw, renovatie en groot onderhoud. Dat geld gebruiken we vooral voor de volgende scholen: We ontwikkelen kindcentra in basisscholen ’t Schrijverke en Meander. Er komt vervangende nieuwbouw van basisschool Aquamarijn in combinatie met een nieuwe sportzaal in Oost. En een deel van de Sancta Maria Mavo wordt vernieuwd. Deze keuze hebben we gemaakt op basis van de leerlingprognoses.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/05/article/133-miljoen-voor-goede-onderwijshuisvesting/