Ga naar de inhoud

Campagne kinderfietsenplan

13 mei 2019
Foto van het voorwiel van een fiets met de tekst 'Doneer een fiets'

De ANWB start 16 mei in ’s-Hertogenbosch met een Kinderfietsenplan campagne  om gebruikte fietsen in te zamelen. De ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In die gezinnen is er geen geld voor een fiets. Wethouder Ufuk Kâhya: “Wij steunen dit mooie idee van de ANWB van harte. Ook wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om op de fiets naar een sportclub of school te gaan”.     

Ieder kind een fiets

De ANWB heeft op dit moment 12.500 fietsen ingezameld. Deze mijlpaal vieren we samen met de ANWB in onze gemeente. Op 16 mei wordt de 12.500ste gedoneerde fiets overhandigd. Dit gebeurt door leerlingen van het Pierson College aan wethouder Ufuk Kâhya en hoofddirecteur ANWB Frits van Bruggen. Ook zamelt de ANWB gebruikte fietsen in op dat moment.

Lever uw gebruikte fiets in

Hebt u een fiets die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in op 16 mei bij het Pierson college, Geraert ter Borchstraat, Den Bosch tussen 13.00 en 17.00 uur. Of bij het Provinciehuis tussen 18.00 en 20.00 uur.  Deze fietsen knappen ANWB-vrijwilligers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op. Daarna komen de opgeknapte fietsen o.a. via Nationaal Fonds Kinderhulp terecht bij de kinderen die een fiets hard nodig hebben.

Hebt u geen mogelijkheid om zelf uw fiets te brengen, meldt uw fiets dan aan via  www.anwb.nl/kinderfietsenplan.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/05/article/campagne-kinderfietsenplan/