Ga naar de inhoud

Extra aandacht voor laaggeletterdheid

23 mei 2019
Deel uit de infographic regionaal programma educatie 2019 2022

In de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant zijn er veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Of werken met een computer of mobiele telefoon lastig vinden. Zij hebben daardoor vaak moeite om werk te vinden of te houden. Met alle gevolgen van dien. Dat willen we voorkomen.

Wethouder Huib Van Olden: “Samen met de andere gemeenten gaan we aan de slag om laaggeletterdheid aan te pakken. Dat is de eerste stap om mensen te helpen mee te (blijven) doen in de samenleving. Want wij willen dat in onze gemeenten niemand aan de kant staat.” Daarom hebben we een nieuw regionaal educatieplan “Meedoen begint bij de basis” gemaakt. Het plan geldt voor de hele arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant.

Verschillende cursussen

Met dit plan gaan we de strijd aan. Samen met bedrijven en organisaties. We zorgen ervoor dat mensen verschillende cursussen kunnen volgen. Een divers aanbod is nodig omdat er de deelnemers verschillende behoeften hebben. Wat voor de een werkt, is voor de ander geen goed idee. Het plan is voor mensen die 18 jaar of ouder zijn. Met de extra inzet willen we bereiken dat er over drie jaar veel meer inwoners beter kunnen lezen, schrijven en omgaan met de computer. En daardoor makkelijker mee komen op de arbeidsmarkt.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/05/article/extra-aandacht-voor-laaggeletterdheid/