Ga naar de inhoud

Ideeën voor actieplan duurzame mobiliteit

29 mei 2019

Inwoners, ondernemers, studenten, bewonersraden en andere geïnteresseerden deelden maandagavond hun behoeften en ideeën over duurzaam vervoer met ons. Samen zochten we antwoorden op vragen als: hoe maken we duurzaam vervoer aantrekkelijk voor iedereen? En waar liggen kansen en belemmeringen? De ideeën die tijdens de thema-avond werden verzameld, vormen een basis voor het actieplan duurzame mobiliteit.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Wat geweldig om te zien hoe verschillende groepen samen aan de slag gaan met duurzame mobiliteit in onze gemeente. Want we hebben grote ambities op dit vlak. Die pakken we samen op. Ideeën en belangrijke inzichten die maandag voorbijkwamen, nemen we mee in het actieplan duurzame mobiliteit.”

Deelnemers aan de thema-avond spraken over kansen, belemmeringen en concrete acties voor de fiets, elektrisch rijden, deelvervoer en samenwerking op het gebied van duurzame mobiliteit. Daarbij werden onder meer communicatie en informatie, veiligheid, beschikbare faciliteiten en de kosten van duurzame mobiliteit genoemd als belangrijke onderwerpen. Aan een ‘droomtafel’ ontstonden daarnaast veel ‘out of the box’ ideeën voor de toekomst van duurzaam vervoer in onze gemeente.

De verzamelde ideeën en inzichten vormen een basis voor het actieplan duurzame mobiliteit, dat in het najaar aan de gemeenteraad zal worden gepresenteerd. Met dit plan willen we het gebruik van schoon, slim en duurzaam vervoer bevorderen. Zo zorgen we dat de stad en dorpen goed bereikbaar blijven. En dat iedereen hier prettig en gezond woont en/of werkt. Nu en in de toekomst. 
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/05/article/ideeen-voor-actieplan-duurzame-mobiliteit/