Ga naar de inhoud

’s-Hertogenbosch wil hotelaanbod versterken

31 mei 2019
Neon letters 'Hotel'

Het gaat goed met het aantal overnachtingen van toeristen in ‘s-Hertogenbosch. De bezetting van hotelkamers is hoog in vergelijking met andere steden. Het aanbod blijft echter behoorlijk achter. Daarom is het toevoegen van capaciteit nodig en gewenst. Gedacht wordt aan een toevoeging van 400 tot 450 kamers. Dit is te lezen in het raadsvoorstel over een nieuw beleidskader voor hotels en particuliere logiesaccommodaties.

De afgelopen jaren zijn er veel kleine hotels in de binnenstad bijgekomen. Dat was geheel in lijn met het ‘oude’ beleidskader uit 2015. Het is daarmee succesvol te noemen. Het aanbod is ondanks deze flinke uitbreiding toch nog steeds beperkt en vrij eenzijdig. De hotels bevinden zich goeddeels in het middensegment, met een sterke focus op de zakelijke markt. Wat betreft spreiding staan relatief veel hotels aan de rand van de gemeente.

Evenwicht

Met het nieuwe beleidskader wil het college zich vooral richten op vestiging van enkele grotere hotels. Bij voorkeur in of dichtbij de binnenstad. Het nieuwe hotel in het Paleiskwartier is hierbij al concreet in aantocht.

“We zijn een gastvrije gemeente. Daar past bij dat we de gemeente aantrekkelijker willen maken voor meerdaags toeristisch verblijf. Met een zo gelijk mogelijk speelveld voor alle aanbieders. Daarnaast willen we de gemeente ook bewoon- en beleefbaar houden. Dit beleidskader beoogt beide dimensies met elkaar in balans te brengen”, licht wethouder Jan Hoskam toe.

In goede banen leiden

Voor andere aanbieders, zoals Bed en Breakfast (B&B), ziet het college in beperkte mate ook kansen buiten de binnenstad. Waarbij zij de toename meer in goede banen wil leiden om het wonen in buurten en wijken te behouden en te beschermen. Dat is ook de reden om voor particuliere verhuur aan toeristen, ook wel AirBnB’s genoemd, de terughoudende insteek voort te zetten. Het voorstel is dat mensen hun woning voor maximaal 30 dagen per jaar te huur aan kunnen bieden.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/05/article/s-hertogenbosch-wil-hotelaanbod-versterken/