Ga naar de inhoud

Verkenning naar culturele plek Kop van ’t Zand

14 mei 2019
Foto voorzijde Tramkade 's-Hertogenbosch

Een toekomstgerichte culturele plek met een ander aanbod dan nu. Vooral op het gebied van dance, urban, experiment en evenementen voor jongeren. Zo’n plek past bij onze ambitie als Cultuurstad van het Zuiden. De Stichting Alles Voor De Kunst en Theater aan de Parade deden eerder dit jaar een voorstel om de Nieuwe Kaaihal te realiseren. Dat zou gelijk een onderdak zijn voor een tijdelijk theater.

Mogelijkheden

We hebben samen met de Stichting Alles Voor De Kunst en Theater aan de Parade gekeken naar de mogelijkheden. We hebben onderzocht of zo’n hal voor 5 jaar of  wat langer haalbaar is (de 5+ variant). Is het financieel mogelijk en past het in de omgevingsvergunning?

Kosten

We komen tot de conclusie dat het voorstel nu niet haalbaar is. Dat komt vooral door het kostenplaatje. Pas in juni 2020 is het zeker of het nieuwe theater gebouwd wordt. Het is daarom nu niet mogelijk te besluiten het beschikbare geld voor een tijdelijke theatervoorziening in te zetten. Daarnaast zijn de exploitatierisico’s van de 5+ variant te groot.

Culturele hotspot

We willen graag een nieuwe culturele hotspot in de Kop van ‘t Zand. En dan geen tijdelijke, maar een structurele voorziening. Als aanvulling op het culturele aanbod in ’s-Hertogenbosch. Zo’n hotspot helpt ook de ontwikkeling van het gebied (Tramkade en Kop van ’t Zand) verder. Daarom gaan we verder kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Nieuw voorstel

Binnenkort gaan we in gesprek met culturele partijen. Onder andere ook weer met Stichting Alles Voor De Kunst. We verwachten in het eerste kwartaal van 2020 een nieuw voorstel te hebben. Dat is een voorstel als onderdeel van de visie voor de gebiedsontwikkeling van de Kop van ’t Zand.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/05/article/verkenning-naar-culturele-plek-kop-van-t-zand/