Ga naar de inhoud

Gezondheidsweek op de basisscholen

18 juni 2019
Samen gezond

Maandag is de Bossche gezondheidsweek van start. Van 17 tot en met 21 juni staan zeven basisscholen in het teken van veel bewegen, gezond eten en water drinken. ’S-PORT zorgt samen met de GGD en Farent voor een sportief programma. Doel ervan is kinderen en ouders bewust te maken van de voordelen van een actieve en gezonde leefstijl.

Voor iedereen is gezondheid en welzijn een groot goed. Denken in mogelijkheden, dat is wat we willen doen als het gaat om positieve gezondheid. Wat heeft iemand nodig om meer gezonde èn gelukkige levensjaren te hebben.

Wethouder Kâhya (Positieve Gezondheid): “ De gezondheidsweek is één van de manieren waarop we hier aandacht aan besteden. Fijn om te zien dat dit gebeurt, en dat we hier samen mee aan de slag zijn. Zo kunnen we de kinderen en ouders een extra boodschap mee geven: Start vandaag: drink wat water, eet fruit en zorg dat je wat vaker beweegt.”

´S-PORT zorgt ervoor dat de kinderen minimaal 30 minuten per dag bewegen. Dit gebeurt bijvoor-beeld tijdens de gymlessen en bij extra beweegmomenten op het schoolplein. Alle inwoners dagen we uit om mee te doen met ´S-PORT, ieder op zijn eigen niveau met zijn eigen talenten. Door zelf te sporten of bij te dragen aan de sport in de stad ontmoet je anderen!

De GGD zorgt voor aandacht voor het thema ‘Wat hoort waar’. Dit zijn gezondheidslessen over het scheiden van producten zoals plastic, papier, voeding, recycling. Studenten van de Fontys Sporthogeschool verzorgen deze lessen. Farent nodigt ouders uit voor een actieve wandeling en daagt hen uit om deze week extra aandacht te besteden aan gezonde tussendoortjes.

 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/06/article/gezondheidsweek-op-de-basisscholen/