Ga naar de inhoud

Meer groen en geparkeerde auto’s weg

25 juni 2019
Tekening van de plannen

De gemeente heeft definitief afspraken gemaakt met NS over het gebruik van de P+R garage Maijweg. Deze gaan over het parkeren door bewoners van de Maijweg, Guldenvliesstraat en Hertogstraat in de garage. De afspraken liggen vast in een overeenkomst.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Met het sluiten van de overeenkomst verhuizen de geparkeerde auto’s zo snel mogelijk van de straat naar de parkeergarage. De Maijweg wordt dan zoals beloofd autoluw. Daarna gaan we aan de slag met het opnieuw inrichten van de buurt. Het plan hiervoor hebben we samen met bewoners gemaakt. We maken daarmee van de Maijweg een leefbare, groene, bereikbare en autoluwe buurt. We weten dat de bewoners hierop lang hebben moeten wachten. Maar het gaat nu echt gebeuren.”

De overeenkomst

De gemeente en NS spreken af dat in de garage 105 plaatsen beschikbaar zijn en blijven voor vergunninghouders van de Maijweg, de Guldenvliesstraat en de Hertogstraat. De bewoners betalen daarvoor niet meer dan het gemeentelijke tarief dat geldt voor een parkeervergunning. De afspraken gelden voor 20 jaar. We gaan nu met de exploitant van de garage (Q-park) de overeenkomst uitwerken. Dan weten we precies wanneer de parkeerpasjes aan de bewoners worden uitgedeeld.

Woonerf 2.0

De bewoners hebben de afgelopen jaren met veel enthousiasme met ons en studenten van HAS Hogeschool Den Bosch samengewerkt. Dit leidde tot een prachtig plan dat de bewoners omdoopte tot Woonerf 2.0. Het college heeft besloten om ca. € 500.000,- extra uit te trekken voor Woonerf 2.0. Dit komt bovenop de € 900.000,- die al beschikbaar is. Dit extra geld is nodig om meer groen in de buurt te krijgen. Maar ook om werk met werk te maken, zoals nieuwe riolering aanleggen.

In de buurt komen veel groenvoorzieningen en een speelplek. En is er geen doorgaand verkeer meer via de Maijweg van en naar de garage en de omgeving.

Planning

Voor de bewoners organiseren we in september een inloopbijeenkomst. Deze gaat over de nieuwe inrichting, de geplande werkzaamheden en de praktische uitwerking van het parkeren. Medio oktober 2019 gaan we aan de slag met de herinrichting van de Maijweg, Guldenvliesstraat en Hertogstraat.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/06/article/meer-groen-en-geparkeerde-autos-weg/