Ga naar de inhoud

Nieuwe openingstijden Stadskantoor en Perron-3

13 juni 2019
Foto van een deel van een paspoort

Onze inwoners vragen de komende jaren veel minder vaak een paspoort of identiteitskaart aan. Die dalende lijn heeft een begrijpelijke uitleg. Want de rijksoverheid heeft de geldigheidsduur van het reisdocument verlengd. Volwassenen hoeven nu maar eens per 10 jaar een nieuw paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Vroeger was dat een keer per 5 jaar.

Hierdoor komen ook veel minder inwoners naar een (burgerzaken)balie van de gemeente. Alle gemeenten in Nederland hebben hiermee te maken. Tot en met 2023 verwachten we ruim 75% minder aanvragen ten opzichte van 2018.Daarom hebben we het voornemen onze openingstijden aan te passen. Ons beeld is dat we met deze aanpassing nog steeds een goede service aan onze inwoners kunnen blijven bieden.

Nieuwe openingstijden

Zowel het Stadskantoor in ’s-Hertogenbosch als Perron-3 in Rosmalen blijven alle werkdagen en nog één avond tot 20:00 uur open. Het Stadskantoor is dagelijks van 8:30 – 17:00 uur en donderdagavond open. Perron-3 is dagelijks van 8:30-12:00 uur geopend en woensdag de hele dag en avond.

Reisdocumenten kunnen net als nu bezorgd blijven worden. Inwoners betalen daarvoor een deel van de kosten van de bezorging. De dienstverlening in een aantal verzorgingshuizen blijft ook hetzelfde.

Eerst overleg en evaluatie

De bestuursraden Engelen-Bokhoven en Empel-Meerwijk zijn geïnformeerd over dit voornemen. Datzelfde geldt voor de dorpsraden Nuland en Vinkel. We gaan met hen nog in gesprek over de achtergrond van deze wijziging. Na deze gesprekken is het de bedoeling te komen tot een definitief besluit. De uitwerking ervan willen we in het 2e kwartaal van 2020 evalueren.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/06/article/nieuwe-openingstijden-stadskantoor-en-perron-3/