Ga naar de inhoud

Open dag bij Afvalstoffendienst op 30 juni

13 juni 2019
Foto van vrachtwagen van Afvalstoffendienst met tekst "open dag afvalstoffendienst 30 juni"

Op zondag 30 juni aanstaande organiseert de Afvalstoffendienst een open dag aan de Titaniumlaan 1 in ‘s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen die dag tussen 10.00 – 16.00 uur een kijkje achter de schermen nemen. Aanleiding voor deze open dag is het feit dat de Afvalstoffendienst dit jaar 120 jaar bestaat.   

Rondleidingen

Natuurlijk verzorgen we rondleidingen door onze hallen en laten we zien wat we allemaal doen. Ook zijn er volop demonstraties van vuilniswagens. En je mag zelf eens ervaren hoe lastig het werk van een vuilnisman is. Ook de afvalinzameling door de jaren heen komt aan bod. Maar niet alleen blikken we terug ook alle nieuwe (duurzame) ontwikkelingen passeren die dag de revue: onze wagens op biogas, dynamisch inzamelen en hoe gaan we in de toekomst met ons afval om?

Rijd mee met de vuilniswagen

Ook zijn er volop activiteiten voor kinderen. Hoogtepunt daarbij is natuurlijk het rondje meerijden in de vuilniswagen. Maar ook kunnen kinderen testen of ze een echte afvalheld zijn met het afvalscheidingsspel. Nemen ze het op tegen hun papa of mama bij de coole containerrace en kunnen ze op de foto achter het stuur van zo’n grote wagen.

Win je afvalstoffenheffing terug

De Afvalstoffendienst introduceert tijdens de open dag ook het spel “de container contest” waarbij bezoekers door middel van het beantwoorden van vragen kans maken op een bedrag ter hoogte van hun afvalstoffenheffing.

120 jaar Afvalstoffendienst

Op 27 juni is het exact 120 jaar geleden dat de gemeente ’s-Hertogenbosch een eigen afdeling reiniging kreeg. Toen bestond het werk naast het schoonhouden van de straten en het ophalen van het vuil uit het legen van de beerputten. Maar ook het verstrekken van bedstro en witkalk voor de armen, het bedienen van de ontsmettingsoven, het schoonmaken van de binnenwateren en de opvang van paarden en honden hoorden bij het takenpakket.

Professionele organisatie

Inmiddels is de Afvalstoffendienst uitgegroeid tot een professionele organisatie met ruim 170 medewerkers. Naast de inzameling van het huishoudelijk afval in ’s-Hertogenbosch verzorgen we ook de inzameling bij huishoudens in een groot aantal regiogemeenten. Daarnaast zamelen we bedrijfsafval in de regio in. En exploiteren we meerdere milieustations, een regionaal overslagstation voor wit- en bruingoed en een van de grotere gemeentelijke gevaarlijk afval depots.

Kom je naar de open dag? Kom dan met de fiets of bus, er is beperkte parkeerruimte.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/06/article/open-dag-bij-afvalstoffendienst-op-30-juni/