Ga naar de inhoud

Vergunning Evergreen ingetrokken

18 juni 2019
Foto van een cash-center/gokzuil

De burgemeester heeft de horecavergunningen van Evergreen ingetrokken. Evergreen is een shishalounge aan de Churchilllaan. Reden voor het besluit is de aanwezigheid van een gokzuil (cash-center) die het mogelijk maakt om illegaal te gokken. De gokzuil is in beslag genomen bij een landelijk onderzoek van politie en de Kansspelautoriteit (Ksa).

Burgemeester Jack Mikkers: “We willen de winkelstraat aan de Churchilllaan graag weer aantrekkelijk maken voor de omgeving en winkelend publiek. Die wil is er bij verschillende ondernemers. De rotte appels pakken we aan. Dat geldt zeker voor een zaak waar illegaal gokken mogelijk wordt gemaakt. Voor zoiets is geen plek”.

Gokzuilen

Gokzuilen zijn verboden in Nederland. Een van de redenen om illegaal gokken aan te pakken, is dat illegale gokwinsten worden witgewassen. Ze kunnen ook gebruikt worden voor de financiering van andere criminele activiteiten. Tot slot zijn er risico’s op gokverslaving. Op die manier heeft een gokzuil negatieve gevolgen voor de openbare orde en het woon- en leefklimaat van de omgeving.

Overlast winkelstraat

Bewoners klagen onder meer over overlast van cafés, vandalisme en vervuiling van portieken. Ook voelen zij zich onveilig in hun eigen omgeving. Samen met de veiligheidspartners zijn we daarom gestart met een tweesporen aanpak.

Die aanpak richt zich o.a. op het verminderen van overlast door bepaalde horeca. We controleren ook of bedrijven zich aan wet- en regelgeving houden. En we pakken criminele activiteiten rond de horeca aan.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/06/article/vergunning-evergreen-ingetrokken/