Ga naar de inhoud

Bidbook ’s-Hertogenbosch aangeboden!

10 juli 2019
Foto ESF bidbook presentatie

We hebben het bidbook om het Eurovisie Songfestival 2020 te mogen organiseren aangeboden! Wethouder Mike van der Geld deed dat woensdagochtend aan de NPO in Hilversum, samen met Jeroen Dona. Hij is directeur van de Brabanthallen.

Wethouder Van der Geld: “Wij zijn echt een fantastische kandidaat. Met de Brabanthallen hebben we een uitstekende plek voor dit evenement. ’s-Hertogenbosch biedt iedere Europeaan een gastvrij welkom. Het Eurovisie Songfestival 2020 kan zich geen betere uitvalsbasis wensen dan ’s-Hertogenbosch en de provincie Brabant.“

“Fantastisch dat ‘s-Hertogenbosch zo’n groot, internationaal evenement naar Brabant wil halen. Het songfestival in onze provinciehoofdstad betekent veel voor de samenleving. Voor vrijwilligers,  cultuur én voor ondernemers. Al die bezoekers moeten eten, drinken, slapen en recreëren.  Dat biedt grote kansen, daarom staan we als provincie garant voor een deel van de kosten als het Songfestival komt”, zegt Marianne van der Sloot, provinciebestuurder voor Samenleving, Cultuur en Erfgoed.

Ook burgemeester Jack Mikkers is enthousiast: “Wij gaan voor één groots Eurovisiefeest. Vanuit de kracht en kwaliteiten van ons land, van Brabant en van ‘s-Hertogenbosch.” Wil je weten wat de burgemeester er nog over schrijft? Lees dan hier zijn aanbeveling.

Bossche touch

Bij de aanbieding waren vier dames die gekleed waren in typische Bossche jurken. Deze zijn ontworpen door couturier Addy van den Krommenacker. Bij dit feestelijke moment deelden zij róde en witte (dus Brabantse) Bossche bollen uit.

Financiën

We zijn bereid 5,2 miljoen euro te investeren om het Eurovisie Songfestival naar ’s-Hertogenbosch te halen. De gemeente draagt 3 miljoen euro bij, de provincie 1 miljoen euro en Libéma als eigenaar van de Brabanthallen 1,2 miljoen euro.

Wat is een bidbook

In dit bidbook hebben we beschreven hoe we het Eurovisie Songfestival 2020 gastvrij willen ontvangen en welke financiële bijdrage we daarvoor beschikbaar stellen. En natuurlijk waarom wij vinden dat ’s-Hertogenbosch de beste kandidaat is. 

Naast ’s-Hertogenbosch hebben ook Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Maastricht een bidbook overhandigd. Ook hen wensen we veel succes met hun kandidatuur. Eind augustus maakt de NPO bekend welke stad het Eurovisie Songfestival 2020 mag gaan hosten.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/07/article/bidbook-s-hertogenbosch-aangeboden/