Ga naar de inhoud

Het Zuid-Willemspark toegankelijk voor iedereen

4 juli 2019
Foto van de Zuid Willemsvaart met bomen er langs

Onze bewoners nemen steeds vaker zelf initiatief in het veranderen van de samenleving. Vooral in het begin kunnen ze daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. Een plan om het Zuid-Willemspark toegankelijk te maken voor iedereen krijgt een eenmalige bijdrage van de gemeente.

We willen dat de openbare ruimte toegankelijk is voor iedereen. Mensen op leeftijd, met een kinderwagen, mensen die niet goed tegen prikkels kunnen of bijvoorbeeld mensen met een niet gemiddelde lichaamslengte. Dat doen we bijvoorbeeld door verkeerslichten die tikken voor slechtzienden of lage stoepranden voor rolstoelers.

Zo ook bij het nieuwe Zuid-Willemspark, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen. Dat kan alleen als het gebied ook toegankelijk is voor iedereen. Een uitdaging vanwege de weinige ruimte en de soms steile taluds. De gemeenteraad vroeg daarom om aandacht voor de toegankelijkheid.

De heer Corvers, sociaal ondernemer, kwam met het plan ‘Het Inclusieve park’. Hij gaat met inwoners, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen onderzoeken wat we moeten doen om de toegankelijkheid te verbeteren. Volgend jaar zit hij in een tijdelijk paviljoen in het Zuid-Willemspark.

We ondersteunen dit plan met een bijdrage uit het Maatschappelijk Initiatieven Fonds. “Gebruikers denken en bouwen zelf mee aan de ideale toegankelijke omgeving. Deze ervaring helpt bovendien voor oplossingen op andere plekken. Dit soort goede plannen die toegankelijkheid bevorderen ondersteunen we graag. We doen dat in dit geval met een bijdrage uit het Maatschappelijk Initiatieven Fonds” aldus wethouder Ufuk Kâhya.

Fonds voor sociale vernieuwing

Het Maatschappelijk Initiatieven Fonds geeft een kans aan vernieuwende dienstverlening op sociaal gebied voor en door bewoners. Het draagt bij aan de vernieuwing van het aanbod op het terrein van zorg, welzijn, hulp en ondersteuning. Meer informatie over dit fonds? Zie hiervoor de Subsidieregeling Maatschappelijk Initiatieven Fonds (pdf).

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/07/article/het-zuid-willemspark-toegankelijk-voor-iedereen/