Ga naar de inhoud

Lucasprijs en Jheronimus Award

4 juli 2019
Marlouw Vreeswijk (door fotograaf Bas Wilders)

Jaarlijks reiken we prijzen uit aan studenten van de Kunstacademie. “Hiermee willen we talentvolle kunstenaars aan ’s-Hertogenbosch binden. Als Cultuurstad van het Zuiden is het belangrijk dat jonge kunstenaars hier carrière kunnen maken. Cultuur brengt inwoners samen, stimuleert creativiteit en zorgt voor vernieuwing.” Aldus wethouder Mike van der Geld.

De Lucasprijs is voor een veelbelovende student met het beste afstudeerwerk van de Kunstacademie. Dit jaar gaat de prijs naar Pjotr van Leeuwen. Zijn werk is te bewonderen in de kunstacademie, samen met het werk van andere afstuderende kunstenaars en vormgevers.

Daarnaast is Marloes Vreeswijk uitgeroepen tot winnaar van de Jheronimus Award. We reiken de Jheronimus Award elk jaar uit aan de meest ondernemende student. De beeldend kunstenaar mag een jaar lang gebruik maken van een gastatelier.

Tijdens het verblijf in het atelier wil Marloes zich inzetten voor de zichtbaarheid van jonge kunstenaars en ontwerpers in 's-Hertogenbosch. Hoe neem je als jonge kunstenaar of ontwerper een plek in? Hoe maak je jezelf zichtbaar? Met haar nieuwsgierigheid en ondernemende houding wil ze jonge kunstenaars bevragen over zichtbaarheid. En wat de redenen zijn om wel of niet in deze stad te blijven.

Op de foto: Marloes Vreeswijk (door fotograaf Bas Wilders)

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/07/article/lucasprijs-en-jheronimus-award/