Ga naar de inhoud

Oeteldonk blijft 5 dagen

4 juli 2019
Achtergrond St Jan en voorgrond lantaarns met Oeteldonkvlaggen.

Oeteldonk kleurt ieder jaar 5 dagen rood, wit en geel. Dit mooie feest willen we veilig en gezellig laten verlopen. Dat doen we samen met politie, ondernemers, de Oeteldonkse club en inwoners. Afgelopen jaren zien we het steeds drukker worden bij de evenementen op donderdag voor carnaval. We hebben nu besloten dat donderdag voor carnaval geen officiële carnavalsdag is.

Burgemeester Mikkers: “Oeteldonk is bij ons een groot goed. En met recht, want het is een prachtig en typisch Bosch feest. We willen ook graag dat de carnaval voor iedereen leuk en veilig blijft. Dat doen we met dit besluit. Op deze manier blijven de dagen voor alle partijen goed te doen, geeft het duidelijkheid en hebben we mooie feestdagen met elkaar”.

Roet Korte Put en Worstebrôôdwee blijven

De twee evenementen die al jaren op donderdag plaatsvinden, Roet Korte Put en Worstebrôôdwee, mogen doorgaan. Wel verbinden we voorwaarden aan deze evenementen zodat het aantal bezoekers en de tijdsduur van het evenement beperkt blijft.

Meer toegestaan met carnaval

Dit feest vraagt een flinke inzet van politie en gemeente. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook in de organisatie vooraf. We regelen allerlei voorzieningen. Zoals extra toiletvoorzieningen, afvalbakken, EHBO-punten en een zorgkeet voor jongeren.

Met carnaval staan we net wat meer toe dan op andere dagen van het jaar. Denk dan aan staand buiten drinken, het uitbreiden van horeca terwijl dat niet mag volgens het bestemmingsplan en meer geluid in de openbare ruimte.

Afwegingen besluit

Een uitbreiding van carnaval met de donderdag levert problemen op met de inzet van politie en Stadstoezicht. Al met al is ook niet iedereen fan van de carnaval; het geeft namelijk ook overlast voor inwoners en winkeliers. Daar hebben we ook rekening mee te houden. Én het past niet in de traditie van het Oeteldonkse carnaval. En juist die unieke kwaliteit die het Oeteldonkse carnaval heeft, willen we behouden.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/07/article/oeteldonk-blijft-5-dagen/