Ga naar de inhoud

Samenwerkingsverband ontwerpt gebouw Weener XL

4 juli 2019
Tekening van boven, nieuwbouw gebouw Weener XL

Het Bossche samenwerkingsverband HEVO/Tarra/Buro Kade/MTD/RA infra/BPEM/Archimedes gaat onder leiding van Hevo de nieuwbouw voor Weener XL ontwerpen. We hebben hen hiervoor opdracht gegeven. Na het doorlopen van de Europese aanbestedingsprocedure is deze combinatie als beste uit de bus gekomen.

Wethouder Huib van Olden (Werk en inkomen): “We zijn weer een stap verder. Voor de nieuwe locatie van Weener XL staat een duurzaam en een gastvrij gebouw voor onze inwoners en medewerkers hoog in het vaandel. Wij vinden dit terug bij deze partijen. Zij zijn de juiste samenwerkingspartner om dit te realiseren. We kijken uit naar de samenwerking.”

Het oude Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg wordt de locatie van het nieuwbouwproject. In mei 2019 heeft de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch besloten tot herhuisvesting van Weener XL. Ook is er destijds een voorbereidings- en bouwkrediet gegeven.

Werk- en ontwikkelbedrijf

Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De dienstverlening van Weener XL is er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwbouw van Weener XL bestaat uit kantoren, productiehallen, een magazijn en ondersteunende gebouwfaciliteiten. De oppervlakte wordt ca. 14.000 m2.

De ontwerpwerkzaamheden lopen door tot in de eerste maanden van 2020. Daarna gaat de bouw starten. De selectie van de aannemer start binnenkort

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/07/article/samenwerkingsverband-ontwerpt-gebouw-weener-xl/