Ga naar de inhoud

Songfestival niet in ‘s-Hertogenbosch

16 juli 2019
Logo ESF 2020

We zijn afgevallen als kandidaat-stad voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de projectorganisatie ESC 2020 ons vanmiddag bericht.

’s-Hertogenbosch was één van de vijf steden die zich kandidaat stelde. Met veel enthousiasme en trots hebben we 10 juli een bidbook aangeboden aan Shula Rijxman van de NPO. Eerder hadden negen gemeenten gemeld dat zij van plan waren een bidbook in te dienen.

Vanaf hun vakantieadres reageren burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld teleurgesteld op de uitslag. ‘Samen met onze partners, de directie van de Brabanthallen, de provincie Noord-Brabant en Visit Brabant, hadden we in korte tijd een kwalitatief goed bidbook opgesteld. Ons boek sprankelde door de inhoud en was onderbouwd met een solide financiële basis.

Douze de groeten uit Brabant

Onze slogan ‘Douze de groeten uit Brabant’ is overal gewaardeerd. Via alle (sociale) media heeft die heel veel positieve reacties opgeroepen. Onze gezamenlijke ambitie was te gaan voor een groots Eurovisiefeest in Brabant. Vanuit de kracht en kwaliteiten van ons land, van Brabant en van ’s-Hertogenbosch. Daarvoor hadden we een uitstekende locatie als de Brabanthallen beschikbaar. En het aanbod van een zeer gevarieerd aanvullend programma in de hele provincie. Maar de jury heeft gesproken.’ 

Op de kaart gezet

Met de aanbieding van ons bidbook hebben we Brabant en ‘s-Hertogenbosch weer op een bijzondere manier op de kaart gezet. Wij wensen de twee overgebleven kandidaat-steden Rotterdam en Maastricht veel succes toe in de laatste fase van de selectie. De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil graag betrokken blijven bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 om van dit bijzondere evenement in Nederland een groot feest te maken.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/07/article/songfestival-niet-in-s-hertogenbosch/