Ga naar de inhoud

We komen met bidbook Songfestival

3 juli 2019
Logo van Eurovisie Songfestival

Komt het Eurovisie Songfestival in 2020 in ’s-Hertogenbosch? Daarover sprak de gemeenteraad dinsdagavond. De raad heeft besloten een bidbook in te willen dienen.

Burgemeester Jack Mikkers: “Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad is akkoord met het indienen van een bidbook. Het is goed dat we met elkaar over onze deelname hebben gesproken. Wij vinden het de moeite waard, maar er is wel een maximumbedrag afgesproken. Wij zijn blij dat we in ieder geval serieus mee gaan doen als een van de kandidaten. We laten zien wat de kracht is van Brabant en  ’s-Hertogenbosch.”

Eerder hebben we al genoemd dat ’s-Hertogenbosch met de Brabanthallen een uitstekende plek heeft voor het Eurovisie Songfestival. ’s-Hertogenbosch biedt iedere Europeaan een gastvrij welkom. Door de samenwerking in Brabantstad beschikken we over alle faciliteiten op korte afstand. Zo maken we onze naam als Cultuurstad van het Zuiden waar.

We dienen straks een bidbook in dat kan concurreren met de andere aanbieders. In een bidbook leg je als kandidaat uit wat het plan is, welke financiële bijdrage je daarvoor beschikbaar stelt en waarom je de beste kandidaat bent. In dit geval om als ’s-Hertogenbosch het Eurovisie Songfestival 2020 te organiseren. De gemeente is niet de enige financierder. Er zal ook een bijdrage moeten komen van de provincie Noord-Brabant en o.a. de NPO. We moeten uiterlijk 10 juli een bidbook inleveren.

De vergadering over het wel of niet indienen van een bidbook was niet openbaar. Meer steden stellen zich kandidaat, en die hebben allemaal een eigen begroting. Vanwege concurrentie overwegingen blijft het bidbook daarom geheim.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/07/article/we-komen-met-bidbook-songfestival/