Ga naar de inhoud

De stad van de Kidsreporters

28 augustus 2019
Foto van wethouder met kinderen die poseren voor een kidsreporter

Kinderen die op onderzoek gaan naar interessante verhalen en nieuws. En dat voor en over kinderen. Dat doen de Kidsreporters. De Kidsreporters zijn nu actief in ’s-Hertogenbosch West, maar willen in twee jaar doorgroeien. Ze willen het nieuws van de hele stad gaan verslaan. Wij gaan dat mee mogelijk maken met een subsidie van €50.000 uit het Onderwijsinnovatiefonds.

Wethouder Ufuk Kâhya (Talentontwikkeling): “We vinden het belangrijk dat elk kind kan ontdekken waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. De Kidsreporters zijn het levende bewijs dat kinderen op een andere manier kunnen ontdekken wat hun talenten zijn en deze ook weten te gebruiken. Het mooie is dat ze daarbij ook hun betrokkenheid bij de directe leefomgeving en samenleving vergroten.”

Samen met andere partners zorgen we dat zoveel mogelijk kinderen tot het ontwikkelen van hun talenten worden uitgedaagd. Daar hoort onderwijs bij. Onderwijs dat de ontwikkeling van ieders talenten mogelijk maakt binnen de school, maar ook daarbuiten. Dat gaat niet vanzelf en vraagt om vernieuwende plannen. Een van de manieren hoe we dat doen, is een fonds voor onderwijsinnovatie.

BBS Kruiskamp

Op BBS De Kruiskamp hebben de kinderen al een redactie. Zij verslaan nieuws in hun eigen buurt, en ook daarbuiten. Zoals bijvoorbeeld het Bossche Kinderparlement. De kinderen maken gebruik van moderne middelen en leren o.a. vloggen, fotograferen, scherp interviewen en filmen. Zij hebben hun eigen platform en maken gebruik van lokale media. 

De stap die de kidsreporters nu gaan zetten is een bredere samenwerking tussen scholen in ‘s-Hertogenbosch. Dat groeit uit tot een stedelijke kinderredactie waardoor meer scholen en ook meer kinderen zich kunnen ontwikkelen tot reporters.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/08/article/de-stad-van-de-kidsreporters.html