Ga naar de inhoud

Ontmoet elkaar in openbaar gebied!

17 september 2019
Foto van drie stoeltjes aan de rand van het water

Bij een gastvrije (binnen)stad horen ook voldoende plekken om te zitten. Om even uit te rusten en een praatje te maken. Daarom zijn van begin mei tot eind oktober telkens voor 2 maanden op verschillende plekken kleurrijke stoelen te vinden! Sinds deze week kun je je stoeltjes vinden bij de Citadel en op het plein aan de Onderwijsboulevard. Deze locaties kozen we uit alle aangeleverde ideeën.

Voorlopig zijn dit de laatste twee locaties van deze pilot.  De stoelen waren eerder te vinden in het park Mariënburg, de Casinotuin, het Zuiderpark en rondom de Hofvijver in het Paleiskwartier rondom de vijver

Ontmoet elkaar

In de pilot vragen we aan culturele organisaties, verenigingen en bewoners om met leuke ideeën te komen rondom de stoelen. Denk bijvoorbeeld aan een mini-bibliotheek of voorleesmiddagen op locatie, kleinschalige optredens of exposities, picknick of een spontane stoelendans.

Feedback gevraagd

We vragen iedereen om een reactie te geven op de pilot en ervaringen te delen. Deel je foto en gebruik hiervoor de #evenzitten. Zo bekijken we of en zo ja wat het effect is van de stoelen. Of er bijvoorbeeld praktische problemen zijn die om een oplossing vragen. Om het risico op diefstal of schade kleiner te maken, koppelen we 2 à 3 stoelen aan elkaar.  

Evaluatie

Aan het eind van het pilotproject evalueren we het project.  We beantwoorden dan de vraag of de stoelen een blijvende toevoeging kunnen zijn aan de openbare ruimte van ’s-Hertogenbosch.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/09/article/ontmoet-elkaar-in-openbaar-gebied.html