Ga naar de inhoud

Bekendmaking 2e etappe La Vuelta Holanda Den Bosch

29 oktober 2019
Fietsers fietsen door de binnenstad

Vandaag maakten we de 7,5km route van de tweede etappe van La Vuelta Holanda bekend. Deze route fietsen de renners op 15 augustus 2020 door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. En vindt plaats voor de ‘echte’ start van de tweede etappe vanaf de Brabanthallen.

Wethouder Huib van Olden: Ik zie de straten al rood gekleurd in 2020. Vandaag verkenden we de route samen met Laura de Vaan, Stichting Fietsmaatjes, enkele wielerploegen en Klas 1a van het Helicon College. Uiteraard per fiets. Wij gaan er alles aan doen om ’s-Hertogenbosch in 2020 één dag Spaans te kleuren en er samen een prachtig feest van te maken. Vandaag was daar een mooi voorproefje op.

Bijeenkomst 4 november

We organiseren op 4 november een informatieavond over de route en overige organisatorische zaken. Vanuit de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid krijgt dit prachtige evenement extra beleving via verschillende activiteiten van, voor en door de inwoners, verenigingen, horeca, organisaties, partners, bedrijven en instellingen. We gaan over die extra beleving graag in gesprek. De avond wordt gehouden in het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

La Vuelta Holanda 2020

Over minder dan een jaar is het zover! Dan komt een van de drie grootste wielerrondes van de wereld naar de provincies Noord-Brabant en Utrecht. En dat is bijzonder! Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. Tijdens de 75ste editie van La Vuelta verwelkomen we het peloton van 14 t/m 16 augustus 2020. Nederland kleurt rood: de renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. In ’s-Hertogenbosch start de tweede etappe. Deze start bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een geneutraliseerde route op een rustig tempo door de binnenstad. Het tweede deel, de ‘echte’ start vertrekt vanaf de Brabanthallen.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/10/article/bekendmaking-2e-etappe-la-vuelta-holanda-den-bosch.html