Ga naar de inhoud

Coming Out Dag

11 oktober 2019
De regenboogvlag wappert voor het stadhuis van Den Bosch op Coming Out Dag

Vandaag is het Coming Out Dag. Wethouder Mike van der Geld hees samen met Emmanuel de regenboogvlag.

Zijn wie je bent. Daar draait het om op Coming Out Dag. Door heel Nederland wappert daarom op 11 oktober de regenboogvlag. Als teken dat iedereen zich geaccepteerd en veilig kan voelen.

In onze gemeente werken veel organisaties samen om te zorgen voor meer veiligheid en acceptatie. Elk jaar komen we samen op Coming Out Dag.

Angelo Schuurmans van Thuis in Oss sprak over zijn project samen met Pink Marrakech. Zij organiseerden dat een groep nieuwkomers met LHBT+ achtergrond uit onze regio meedeed aan de Canal Parade in Amsterdam. Eén van hen was Emmanuel uit Egypte. Hij vertelde zijn persoonlijke verhaal. Het vieren van Coming Out Dag is voor hem een heel nieuwe ervaring.

Daarnaast sprak wethouder Mike van der Geld zijn dank uit voor de inzet van Jan van Velthoven en Peter Sleutjes, voormalig bestuursleden van het COC. Zes nieuwe bestuursleden van COC stelden zich voor.

Deze week was er op zaterdag 5 oktober een drukbezochte regenboogviering in de kerk van het Stadsklooster San Damiano. Op woensdag 8 oktober werd een nieuw regenboogbankje op de brug van de Havensingel-Stationsweg onthuld. En ging de campagne #iedereenmagzoenen van start.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/10/article/coming-out-dag.html