Ga naar de inhoud

Opening historische schans en wijkspeelplaats Helftheuvel

8 oktober 2019
Foto van de Schans op de Helftheuvel

Zaterdag 5 oktober heeft wethouder Huib van Olden het parkje en de schans Helftheuvel geopend. Schans Helftheuvel is onderdeel van de linie van het Beleg van ’s-Hertogenbosch uit 1629. In het parkje bij de schans is in overleg met de bewoners een speelplaats voor de wijk gemaakt. En kunnen kinderen spelenderwijs genieten van de historische schans.

De helft van ‘De Helft’

De reparatie van de Schans is voor de helft op de locatie van de heuvel die origineel ook ‘De Helft’  heet. Het ontwerp is van Martien van Osch. Wethouder Huib van Olden: “Het is bijzonder dat midden in een nieuwbouwwijk een reconstructie van de schans heeft plaatsgevonden. Het is een aanzet van meer projecten die we in de komende jaren gaan uitvoeren. Deze projecten zijn een onderdeel van het project Linie 1629. We willen de linie graag zichtbaar en beleefbaar maken. De schans op de Helftheuvel is zo’n plek. ”

Speelplaats voor de wijk! Helftheuvel

Het ontwerp van de speelplek is thematisch bekeken als bestorming van de schans. De stormbaan en een schommel verwijzen naar een ‘blijde’ (werptoestel). De speelplek is voor het grootste deel gesponsord door de Stichting Vestingwerken. Samen met bewoners is het parkje opnieuw ingericht. Er zijn nu nieuwe paden, meer bomen, groen en betere plekken om te zitten. Bovenop is een ‘terreplein’. Hier is ruimte voor kleine evenementen of theater. Rondom is een rand om op te zitten.

Na de officiële opening kregen bezoekers meer informatie over de geschiedenis van de schans. Daarnaast konden bezoekers deelnemen aan trainingen die Sporters van Powerup073 op de stormbaan gaven.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/10/article/opening-historische-schans-en-wijkspeelplaats-helftheuvel.html