Ga naar de inhoud

Team 's-Hertogenbosch wint Keukenbazen Battle 2019

10 oktober 2019
Winnaars Fadi en Joshua van team Keukenbazen met burgemeester Mikkers

Team Keukenmasters uit de gemeente ’s-Hertogenbosch is de grote winnaar van de Keukenbazen Battle. Keukenbazen is de kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant. De opdracht van de kookwedstrijd: bedenk en maak een lekker en gezond hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt. 131 teams stuurden dit jaar hun beste gerecht in.

Joshua en Fadi van team Keukenmasters sleepten de titel Keukenbazen 2019 in de wacht. Chef-kok Tim Bouwmans coachte hen daarbij. Burgemeester Mikkers is door hun winst een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland 2019.

Overdonderend goed

De winnaars werden woensdagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner bij HAS Hogeschool/Agri&Food Plaza. De ‘Hartige Biologische Pompoenkoekjes van Joshua en Fadi overdonderden de jury. Er zat een Chili Yoghurtdip bij en Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot’. De jury vond het een uitgekiende combinatie van smaken. “Alle smaken in het gerecht zijn op zich al heel lekker. Maar bij elkaar zijn ze echt perfect. Ook de presentatie van het gerecht is heel mooi. De winnaars laten zien dat je een prachtig gerecht kunt maken zonder vlees of vis. Vegetarisch dus. Heel goed gedaan!”

Nooit verwacht

Fadi en Joshua dachten wel een goede kans te maken op de prijs voor de Beste Smaak, maar de hóófdprijs? Nee dat niet. We vinden het super leuk.”

Samen met partners

Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, Langenhuijsen Catering, HAS Hogeschool, alle lokale foodleveranciers, de deelnemende gemeenten uit de regio Noordoost Brabant, de jurykoks in die gemeenten en de topjury. Regio Noordoost Brabant is organisator van de wedstrijd.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/10/article/team-s-hertogenbosch-wint-keukenbazen-battle-2019.html