Ga naar de inhoud

Team uit ’s-Hertogenbosch naar Keukenbazenbattle

2 oktober 2019
Logo met twee kinderen in kokskleding met tekst Keukenbazen Battle 2019

Keukenbazen is de kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant. De opdracht van de kookwedstrijd: bedenk en maak een lekker en gezond hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt. 131 teams stuurden dit jaar hun beste gerecht in.

De winnende teams uit de gemeenten koken hun gerecht voor een topjury. Dit doen ze tijdens de ‘Mega Live KookBattle’ aanstaande zaterdag 5 oktober.

Joshua en Fadi maken pompoenkoekjes

Team Keukenmasters gaat meedoen voor ’s-Hertogenbosch. Keukenbazen Joshua en Fadi maken Hartige Biologische Pompoenkoekjes met een Chili Yoghurtdip & Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot.

 Smaakburgemeester

Op woensdag 9 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner. Burgemeester Mikkers is daarbij, want de gemeente ’s-Hertogenbosch vindt het belangrijk dat kinderen leren wat gezond eten is en waar het eten vandaan komt. En als het Bossche team wint, wint de burgemeester ook een beetje. Hij is dan een jaar lang Smaakburgemeester van Nederland! Hij wenst het Bossche team in een filmpje (Youtube) veel succes.

Samen met partners

Regio Noordoost Brabant is organisator van de wedstrijd. Partners zijn Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, Langenhuijsen Catering, HAS Hogeschool, alle lokale foodleveranciers, de deelnemende gemeenten uit de regio Noordoost Brabant, de jurykoks in die gemeenten en de topjury.

Meer informatie: www.keukenbazen.nl

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/10/article/team-uit-s-hertogenbosch-naar-keukenbazenbattle-1.html