Ga naar de inhoud

’s-Hertogenbosch in race voor Age Friendly prijs

1 november 2019
Wethouder van Olden overhandigt ons projectplan Lang leve…! aan juryvoorzitter Hedy d’Ancona

Het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie moedigt gemeenten aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Dat doet het fonds met het programma Age Friendly Cultural Cities (AFCC).

Een jury kwam naar onze gemeente om te beoordelen hoe wij ons als Age Friendly cultural City ontwikkelen. De jury stond onder leiding van Hedy d’Ancona. Tijdens dit bezoek presenteerden we ons project Lang leve…! vanuit verschillende invalshoeken, zoals dans en kunst. Hiervan is een filmpje (youtube) gemaakt.

Prijsuitreiking op 4 november

De gemeente die het beste uit de bus komt, wint de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs van Het BNG Cultuurfonds. De jury maakt de winnende gemeente op 4 november bekend tijdens een slotmanifestatie in Nieuwegein.

Wethouder van Olden: “In ’s-Hertogenbosch willen we het verschil maken als het gaat om oudere inwoners. We zijn er trots op dat we met Lang leve….!  een flinke groep van hen bij elkaar hebben gebracht. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lang, gezond en gelukkig blijven meedoen.”

Samen met anderen

Lang leve…! is een samenwerking tussen de gemeente ’s-Hertogenbosch, Academie voor Beeldvorming, Farent, Van Neynsel (ouderen zorgorganisatie), Willem II concertzaal, Dansnest (broedplaats voor dans) en lokale ouderen. Samen willen we ervoor zorgen dat de steeds groter wordende groep ouderen blijft meedoen aan kunst- en cultuur. Dat helpt hen fit en zelfredzaam te blijven.

Fotobijschrijft: Wethouder van Olden overhandigt ons projectplan Lang leve…! aan juryvoorzitter Hedy d’Ancona

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/11/article/s-hertogenbosch-in-race-voor-age-friendly-prijs.html