Ga naar de inhoud

60 nieuwe bomen in het Van Zwietenpark

4 december 2019

Op maandag 9 december starten we met het planten van meer dan 60 bomen in het Van Zwietenpark. Samen met de bewoners werkten we het afgelopen jaar aan het ontwerp van het bomenplan.

Wethouder Van der Geld: “Het Van Zwietenpark krijgt een opknapbeurt. Paden zijn verlegd en hersteld. Hierdoor konden we ongeveer 30 bomen niet behouden. We planten nu wel meer dan 60 nieuwe. Allerlei verschillende soorten die bijdragen aan de biodiversiteit, een gezond leefklimaat en een groen park.”

Werkzaamheden

De aannemer start met het graven van kuilen en het verbeteren van grond voor de nieuwe bomen. Hij begint in het gebied tussen het Burgemeester van Zwietenpad en de eendenkooi. De werkzaamheden duren tot halverwege januari. Wethouder Van der Geld is op vrijdag 13 december aanwezig om samen met de wijkraad en kinderen van de milieugroep Meander ook een boom te planten.

Samen denken over bomenplan

Eerder dit jaar vroegen we bewoners uit Maaspoort mee te denken over het bomenplan. Zo konden zij een keuze maken uit verschillende bomen en aangeven hoe ze de bomen geplaatst willen hebben. Verschillende bewoners vulden in mei de enquête in. Met de verzamelde reacties maakten we een voorstel voor het bomenplan. Het plan bespraken we tijdens de inloopbijeenkomst in juni.

Meer informatie

Wilt u het bomenplan nog eens bekijken? Kijk dan op https://www.s-hertogenbosch.nl/vanzwietenpark

 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/12/article/60-nieuwe-bomen-in-het-van-zwietenpark.html