Ga naar de inhoud

Aanhouding 8 verdachten

3 december 2019

De politie heeft acht mannen opgepakt in een langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen. De mannen worden ervan verdacht drie meisjes van 15 en 16 te hebben gedrogeerd en verkracht. De drie deden begin dit jaar, los van elkaar, melding.

Burgemeester Mikkers is geschrokken van deze ernstige zaak: “Ik vind het heel moedig van de meisjes dat ze naar de politie zijn gegaan. Daardoor is de zaak aan het rollen gekomen. De politie heeft goed recherchewerk geleverd. Met als resultaat deze aanhoudingen.

Iedereen snapt dat we dit soort ingrijpende misdrijven niet tolereren. Dat we in onze samenleving met elkaar moeten zorgen voor de goede normen en waarden. De aangehouden mannen zijn verdachten. Het is nu verder aan politie en het Openbaar Ministerie om de zaak verder af te handelen.”

Sluiting pand

Het misbruik vond plaats in een ruimte nabij een garagebedrijf in ’s-Hertogenbosch. De burgemeester heeft besloten tot een onmiddellijke sluiting van dit deel van het bedrijf. Dat doet hij op basis van de gemeentewet. De openbare orde in en rond deze ruimte is door dit misdrijf ernstig verstoord. De sluiting duurt 12 maanden.

Weet dat er hulp is!

De politie heeft aanwijzingen dat er meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep. Het kan goed zijn dat ze daarover tot nu toe hebben gezwegen, bijvoorbeeld uit angst voor de jongens. Nu de jongens uit de groep vastzitten, is die drempel mogelijk lager.

Ben je slachtoffer van seksueel misbruik, weet dan dat er hulp is. Het maakt geen verschil of dit nu recent gebeurd is of langer geleden: “Wij snappen heel goed dat meisjes die zoiets hebben meegemaakt in de war zijn en het moeilijk vinden om hierover te praten. Het kan zelfs zo zijn dat zij zich geen slachtoffer voelen”, vertelt Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

In het CSG werkt de politie samen met artsen en hulpverleners om slachtoffers te helpen. Heb je vragen of wil over een ervaring praten? Dan kun je bellen met het CSG op 0800-0188.

 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/12/article/aanhouding-8-verdachten.html