Ga naar de inhoud

Bewoners zorgen voor zebrapad

13 december 2019
Zebrapad Maaspoort

Bewoners van de Maaspoort hadden een idee om hun wijk veiliger te maken. Ze wilden een zebrapad aan de Troelstradreef, een druk punt in de wijk. Vandaag is de officiële opening van dat zebrapad.

Buurtbewoners en de scholen Merlijn en De Bron wilden een zebrapad voor een veilige dagelijkse oversteek naar De Schans. Maar veiligheid gaat verder dan alleen een zebrapad. De scholen dragen ook bij om het verkeer veiliger te krijgen. Zij stimuleren ouders en kinderen om met de fiets of te voet naar school te gaan.

Geld voor goede ideeën

Het zebrapad werd betaald door het wijk- en dorpsbudget. Dit is een subsidieregeling voor en door bewoners die in hun wijk, buurt of dorp aan de slag willen. Bewoners zijn per slot van rekening dé deskundigen in hun eigen straat of buurt. En zo hebben bewoners van de Maaspoort het ook aangepakt.

Veiligheid

Het idee van het zebrapad kwam naar voren bij het veiligheidsplan van de Maaspoort. Verbeteren van de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners. Dit vraagt om maatwerk per wijk. We gaan hierover in gesprek met inwoners en organisaties in alle wijken en dorpen. We doen nu ook zo’n onderzoek in Empel. En daarna in alle andere wijken en dorpen.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/12/article/bewoners-zorgen-voor-zebrapad.html