Ga naar de inhoud

SDK Vastgoed gaat EKP-terrein Noord herontwikkelen

5 december 2019

Gemeente ’s-Hertogenbosch, NS Stations en PostNL presenteerden  de winnaar van de aanbestedingsprocedure ‘Gebiedsontwikkeling EKP-terrein Noord’. SDK Vastgoed uit Eindhoven gaat de komende jaren aan de slag met de uitwerking en ontwikkeling van hun plan. Dat doen zij samen met de omgeving en toekomstige bewoners en gebruikers.

“Een belangrijke stap in de Noordelijke Spoorzone”

Wethouder Roy Geers: ”Met de ontwikkeling van het voormalige Expeditie Knooppunt van PostNL aan de Parallelweg zetten we een belangrijke stap in de Noordelijke Spoorzone. Ambities uit het raadsbesluit Ontwikkelkader EKP-terrein (januari 2018) krijgen vorm in het mooie plan van SDK Vastgoed. Het gaat dan over ambities op het gebied van groen, duurzaamheid, toekomstgerichte mobiliteit en een levendig stedelijk woongebied dat past in de omgeving.”

Uit de Kunst aan de Dieze

De ambitie van SDK Vastgoed is om van het EKP-terrein Noord een culturele woon,- werk- en leerhotspot te maken. Het gebied is een schakel tussen het Grenco-/Grassoterrein en de Bossche Stadsdelta (Kop van ’t Zand). En tussen het Centraal Station en de Dieze-oever.

Centrale spil in het toekomstig woongebied is de bestaande EKP-hal. De hal wordt ingrijpend verbouwd tot het ‘KuBus’-gebouw (wat staat voor Kunst & Business). In KuBus krijgt de kunstacademie AKVISt.Joost een definitieve plek. Aangevuld met horeca, expositieruimte en werkruimtes voor creatieve starters en bedrijven. Door een slimme stedenbouwkundige opzet en de focus op een- en tweepersoonshuishoudens is er ruimte voor meer dan 800 woningen.

Vervolg

De komende tijd leggen we afspraken vast over het plan en de verdere aanpak. In het voorjaar van 2020 vindt een startbijeenkomst plaats om het plan te delen met bewoners en andere belanghebbenden in de omgeving. Ook is het mogelijk om mee te denken over de uitwerking van het plan.

Het streven is om in 2022 te beginnen met de verbouwing van de EKP-hal en de bouw van de eerste woningen.

Meer informatie op www.denbosch.nl/ekp-terrein

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/12/article/sdk-vastgoed-gaat-ekp-terrein-noord-herontwikkelen.html