Ga naar de inhoud

Verbeter de samenleving

18 december 2019
Poppetjes wisselen idee uit. Goed idee! staat er in tekst

Vanaf 1 januari kunt u twee nieuwe subsidies aanvragen. Deze zijn bedoeld om de samenleving te verbeteren en/of de sociale kwaliteit van ‘s-Hertogenbosch te versterken.

Wethouder Kâhya is blij met de nieuwe subsidiemogelijkheden. “Wij willen samen met inwoners werken aan een sociaal sterk ‘s-Hertogenbosch. We geloven dat het samenbrengen van de kennis en expertise van bewoners met de ervaring en kennis in de gemeente betere resultaten oplevert. Daarom geven we zoveel mogelijk ruimte aan sociaal maatschappelijke initiatieven. De nieuwe subsidieregeling maakt dit mogelijk”.

Wat houdt de nieuwe subsidieregeling in?

De regeling bestaat uit twee delen. U kunt subsidie aanvragen voor een ‘Nieuw initiatief’ of voor een ‘Right to Challenge’:

Nieuw initiatief

Hebt u een aanvullend of vernieuwend idee op sociaal maatschappelijk gebied? Vraag dan deze eenmalige subsidie aan. Wij helpen u graag op weg om samen met anderen het idee op te starten. Daarbij is het de bedoeling dat u het zelf in de lucht houdt.

Right to Challenge

Denkt u dat u een sociaal maatschappelijke taak van de gemeente anders, beter en/of slimmer kunt aanpakken met hetzelfde budget? Ga dan een ‘Right to Challenge’ aan. U kunt een subsidie krijgen voor het uitvoeren van de taak. Ook denken we graag met u mee.

Wat kan er allemaal?

Er is veel mogelijk. Vindt de wijk, buurt, dorp of het gebied waar u het idee wilt uitvoeren het belangrijk? Dan is het vaak goed. Het idee moet een meerwaarde hebben voor een wijk of buurt en een bijdrage leveren aan maatschappelijke doelen. Het idee moet in principe voor iedereen toegankelijk zijn. En in geval van Nieuwe Initiatieven geen overlap hebben met bestaande initiatieven.

Aanvragen

Het aanvraagproces hebben we makkelijk gehouden. De eerste stap is een verkennend gesprek met de gemeente. Past uw idee binnen de regeling? Dan werkt u het plan verder uit en dient u een aanvraag in. Daarna maken we vervolgafspraken.

Meer informatie

De subsidieregeling gaat in op 1 januari 2020. Uitgebreide informatie staat in de subsidieregeling (pdf). En op deze pagina’s:

Hebt u na het lezen nog vragen? Stel ze via het contactformulier. Meteen een afspraak maken voor een verkennend gesprek kan ook via dit formulier.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/12/article/verbeter-de-samenleving.html