Ga naar de inhoud

Actie samen met politie tegen hennep

16 januari 2020

16 januari zijn we als gemeente, samen met de politie, een actie gestart tegen de illegale wietteelt en drugshandel. De actie leidde direct bij de eerste inval tot een resultaat. In een woning aan de Fuutlaan werden 550 hennepplanten gevonden. De planten en de kweekapparatuur die hierbij hoort, worden vernietigd. De politie doet verder onderzoek. 

Omdat het vermoeden van witwassen bestaat, zijn verschillende luxe goederen in beslag genomen. Denk dan aan personenwagens, sieraden en huishoudelijke apparaten. Ook werden een paar aquariums met koraal in beslag genomen. Dit was namelijk illegaal in bezit. 

De actie van politie en gemeente loopt nog de hele dag. Er worden meer adressen bezocht in ’s-Hertogenbosch bezocht. 

Drugshandel is voor criminelen een manier om veel geld te verdienen. Ook ontregelt het de samenleving. Burgemeester Jack Mikkers: “Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. In zo’n omgeving hoort een drugspand niet thuis. Het illegaal telen van wiet en de handel in drugs zijn een gevaar voor onze samenleving. Dit pakken we dan ook aan.” 

Gevaren drugspand omgeving

Een hennepkwekerij kan op veel plekken voorkomen. Denk aan huurhuizen en koopwoningen of in openbare gebouwen en loodsen. Het kan ook gewoon in het open veld of onder de grond. Ondanks dat mensen in er in het dagelijks leven niet direct last van hebben, brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar en giftige stoffen. Dan hebben we het nog niet over het publiek dat zo’n pand aantrekt. Achter dit soort drugspanden zit een wereld van criminaliteit.

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunt u veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.