Ga naar de inhoud

Update: Afdeling publieke dienstverlening weer beschikbaar

19 januari 2020

Update 20-01-2020 (17.15): diensten afdeling Burgerzaken weer beschikbaar
De gemeente ’s-Hertogenbosch maakt gebruik van Citrix-software voor de dienstverlening naar haar burgers. De softwareleverancier heeft ons laten weten dat de software weer beschikbaar is voor gebruik. De afdeling publieke dienstverlening kan vanaf nu weer al hun producten aanbieden. Dat geldt voor alle digitale aanvragen/aangiften, paspoorten en ID kaarten, rijbewijzen en uittreksels Basis Registratie Personen (BRP)/Burgerlijke Stand.

 

19-01-2020 (19.28): Het is bekend dat er veiligheidsproblemen zijn met de software van Citrix. Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch maakt gebruik van Citrix-software. Met name voor de dienstverlening van de afdeling burgerzaken. Het advies van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is om alle Citrix servers preventief offline te halen. Dit vanwege een beveiligingsrisico. Dit advies hebben wij opgevolgd.

Dit betekent een aanpassing van een aantal diensten van de afdeling Burgerzaken:

Digitale aanvragen/aangiften

Digitale aanvragen/aangiften kunnen gewoon gedaan worden. Deze worden later verwerkt (denk aan: huwelijksaangiften, aanvragen uittreksels BRP verhuizingen, geboorte en overlijden).

Paspoorten en ID kaarten

Uw paspoort of ID kunt u gewoon afhalen in het Stadskantoor.

Nieuwe aanvragen gaan niet lukken. Neem zo nodig contact op met de gemeente.

Rijbewijzen

Aan de balie van het Stadskantoor en Perron 3  kunnen geen rijbewijzen worden aangevraagd. Soms is digitaal aanvragen mogelijk. Kijk voor meer informatie op website. Uitreiken is helaas nu niet mogelijk.

Uittreksels Basis Registratie Personen (BRP)

Aan de balie van het Stadskantoor en Perron 3 kunnen wij geen uittreksels Basis Registratie Personen (BRP) afgeven. Neem zo nodig contact op met de gemeente.

Uittreksel Burgerlijke Stand

Uittreksel burgerlijke stand kunnen we wel afgeven.

Heeft u vragen?  Neem contact met de gemeente: 073-615 5155.