Ga naar de inhoud

Vernieuwen van het subtropisch zwembassin Aqua Fun in Sportiom

14 januari 2020

Vanaf 1 februari sluit het Aqua Fun zwembassin in het Sportiom de deuren. Dit voor een grote verbouwing, die acht maanden duurt. Het Aqua Fun zwembassin in het Sportiom is, na 22 jaar dagelijks gebruik, toe aan een flinke opknapbeurt. Vooral de rotsenaankleding in het bad is aan vernieuwing toe. Een klein deel van het zwemparadijs was al eerder uit veiligheid dicht. Na uitgebreid onderzoek kiezen we om de rotsen in het Aqua Fun niet te herstellen. De rotsen vervangen we door een nieuw en modern thema. Daarmee maken we Aqua Fun weer bij de tijd en aantrekkelijk voor alle bezoekers van het Sportiom. 

De gemeente ’s-Hertogenbosch is eigenaar van het sport- en recreatiecomplex Sportiom. Vanaf 1 januari 2019 huurt en exploiteert Sportfondsen ‘s-Hertogenbosch B.V. Sportiom voor een periode van 20 jaar. In opdracht van de gemeente vernieuwt Sportfondsen het Aqua Fun bad. En buigt het zich, samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch, ook over het nieuwe thema waarmee het Aqua Fun bad wordt aangekleed. De kosten van het opknappen van Aqua Fun ramen we op € 2.600.000,--. Dit bedrag staat gereserveerd in de begroting  van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Planning 

Sportfondsen ‘s-Hertogenbosch sluit het zwembassin Aqua Fun op zaterdag 1 februari aanstaande. Daarna start de verbouwing. We verwachten dat op 1 oktober 2020 het nieuwe zwembassin Aqua Fun weer open gaat.