Ga naar de inhoud

Doet je fietsverlichting het nog?

4 februari 2020

Duurt lang hè, die donkere dagen?! We moeten zeker nog een paar maanden wachten op die heerlijke lange zomeravonden. En fietsen in de ochtendzon…? Dat lijkt ook nog heel ver weg. Daarom gaan we deze periode bij scholen langs om aandacht te vragen voor goede fietsverlichting.

Fietsverlichtingsactie 

Vanmorgen waren we in groep 4 t/m 8 van basisschool Sparrenbos aanwezig. In alle klassen hielden we een korte presentatie over het belang van fietsverlichting. En controleerden we alle fietsen. Dit is nu de derde school waar we deze aanpak toepassen. 

Check regelmatig verlichting

Niet alleen jij, ook je fietsverlichting moet een lange adem hebben. De batterijtjes raken leeg. Doen die van jouw fiets het nog? Tip: zorg dat je altijd een voorraadje batterijen thuis hebt, op een vaste plek. Dan is het zelfs in de drukke ochtendspits zó gepiept om er even een nieuwe in te zetten. Kleine moeite, groot belang. Met goede verlichting neemt de kans op een aanrijding in het donker met 17% af!

Verkeersveiligheid is belangrijk

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig en comfortabel van A naar B kan verplaatsen. En dat we dat zoveel mogelijk duurzaam doen, bijvoorbeeld door vaak de fiets te pakken. We zetten ons in om hiervoor te zorgen. We geven daarbij ruim baan aan fietsers. Helaas komen er nog ongevallen voor. We vinden dat ieder ongeluk er één te veel is. Daarom blijven we continu scherp op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Aandacht voor goedwerkende fietsverlichting hoort hier bij. 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2020/02/article/doet-je-fietsverlichting-het-nog.html